Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Pályázatok Hírek, közlemények Szabályozás
Keresés
 az interneten
 a honlapon
 a pályázatok között2011. január 1-jétől hatályos
2011. július 1-jétől hatályos


2011 július 1-jétől érvényes

Újabb megállapodás az MTVA és 11 szakszervezet között
A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) valamint a közmédiumok 13 szakszervezetéből 11, és az ebből 10-et tömörítő Közmédiumok Szakszervezeti Tanácsa (KÖZSZAT) a mai napon megállapodást kötött a csoportos létszámleépítés tárgyában korábban az ideiglenes Üzemi Tanács és az MTVA között megszületett megállapodás kiegészítéseképpen.
A korábbi és a kiegészítő megállapodás egyaránt olvasható az MTVA intranetjén és internetes oldalán is.
Két szakszervezet, amely a Magyar Rádió zenei együtteseinek képviseletét látja el, nem vett részt a tárgyalássorozatban, hiszen a zenei együtteseket a csoportos létszámleépítés nem érintette.
 
A megállapodás a folyamatban levő csoportos létszámcsökkentés során a munkavallókat érintő hátrányok csökkentése érdekében jött létre.
A szakszervezetek a megállapodás aláírásával egyidejűleg vállalták, hogy elállnak a 2011. július 5-én bejelentett csoportos létszámleépítéssel kapcsolatos mindennemű demonstrációtól.
 
A szakszervezetek a csoportos létszámleépítést továbbra is szakmailag megalapozatlannak tartják, míg az MTVA azt továbbra is jogszerű és szakmailag megalapozott döntésnek ítéli meg.


Budapest, 2011. július 19.


Dr. Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója                   Nagy Navarro Balazs, a KÖZSZAT elnöke

A megállapodás teljes szövege ITT olvasható.
előző hír következő hír


-
-
-
Készítette: Dolphinet