Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Pályázatok Hírek, közlemények Szabályozás
Keresés
 az interneten
 a honlapon
 a pályázatok között2011. január 1-jétől hatályos
2011. július 1-jétől hatályos


2011 július 1-jétől érvényes

Csudaszombat - Függöny fel!
Gyerekeknek szóló tematikus napokat indít az m2


Szeptember végétől havonta egy-egy napra gyermek és ifjúsági adóvá alakul az m2. Az első Csudaszombaton, szeptember 24-én a tipegőktől a kamaszokig minden korosztálynak kínál élményt a tévé. Ekkor debütál a Csudacsalád című vadonatúj vígjáték, és ekkor láthatják a nézők a Magyar Rádió Szimfonik LIVE koncertfilmet is.

Szeptember 24-én egy egész napra a gyerekeké lesz az m2. Ez lesz az első Csudaszombat a csatorna történetében, a tematikus napért felelős Gyermek- és Ifjúsági Főszerkesztőség tervei szerint ezentúl ugyanis minden hónap utolsó szombatján gyerekeknek és fiataloknak szóló tematikus programokat mutatnak be a második adón. Az első Csudaszombaton a magyar dráma napja alkalmából a színházé lesz a főszerep. A reggel 8-tól induló, 14 órás műsorfolyamban új magyar meséket, gyerekverseket, báb- és gyermekszínházi előadásokat, riportfilmeket és kézműves foglalkozásokat is találunk.

 A délelőtti kínálat Nagy Judit és a játékmester-bábszínész Szabó Balázs vezetésével a „zsebibabáknak” és az óvodásoknak szól a Bárka Színház Meseladikjával, gólyalábasokkal és tündérekkel. Igazi csemege lesz a pécsi Bóbita Bábszínház előadása a három kismalacról vagy Bors néni varázslatos világa Molnár Piroskával, de belenézhetnek a kisebbek a Stúdió K Színház és a győri Vaskakas Bábszínház előadásaiba is. Az élő Bonbon Matinéban a komolyzene derűs arcát mutatja meg Lukácsházi Győző, új rajzfilmen láthatjuk Kormos István és Lázár Ervin meséit, és gyerekek előadásában hallgathatjuk Lackfi János, Varró Dániel, Nemes Nagy Ágnes és Weöres Sándor verseit. Ebéd után együtt szurkolhatnak a kisebbek Vitéz Lászlónak a Kolibri Fesztiválon, de szerepel a kínálatban Jankovics Marcell Fehérlófia című rajzfilmje is. Ekkor indul Csudacsalád, egy vadonatúj, kifejezetten a Csudaszombatokra gyártott vígjátéksorozat első évada. Hogyan éljük túl, ha az egyik gyerek kamaszodik, a másik szerelmes, a harmadik pedig hercegnő üzemmódba kapcsol? Az óránként vetített epizódokból mindez kiderül.

Délután kamasz műsorvezetők veszik át a stúdióban a mikrofont, a kisiskolások pedig rajzfilmen ismerkedhetnek a klasszikusokkal, így A walesi bárdokkal vagy Kőműves Kelemen történetével, A nagyidai cigányokat pedig a díjnyertes felvidéki Csavar Színház előadásában láthatják. Újabb epizódok következnek a Csudacsaládból, de a keretműsorban az is kiderül, mire jó a rögtönzések játéka védőháló nélkül, és hogyan születik egy görög tragédiából Olympos High School musical – végzős bábszínész-hallgatók előadásában. A műsorvezetők a Momentán Társulat vezetésével rögtönöznek délután, és saját alkotásaival illusztrálja a kamaszkor kreativitását a Szőke-Klán. Felgyullad a piros lámpa a Magyar Rádió hajdani Gyerekstúdiójában, ahol az egykori gyerekszínészek találkoznak újra.

Egy fiataloknak szóló programajánló, majd Derek vakációját megörökítő családi film után igazi zenei csemegével zárja a műsorfolyamot az m2. 18.40-től és 20.30-tól két részletben láthatják az érdeklődők a Magyar Rádió Szimfonik LIVE koncertfilmet, amelyet az idei Sziget Fesztiválon rögzített a televízió. A koncert előtt Balogh Sándor karmesterrel és néhány fellépővel beszélget Buda Márton.

2011. szeptember 24., m2 - Csudaszombat – Függöny fel!

Főszerkesztő: Görög Athéna;
rendező: Zilahy Tamás;

felelős szerkesztő: Halász Judit;
szerkesztők: Csókás Marcell, Magócsi Anikó, Medvedt Yvette, Rieger Johanna;
szakértő: Takács Vera. 

előző hír következő hír


-
-
-
Készítette: Dolphinet