Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Pályázatok Hírek, közlemények Szabályozás
Keresés
 az interneten
 a honlapon
 a pályázatok között2011. január 1-jétől hatályos
2011. július 1-jétől hatályos


2011 július 1-jétől érvényes

Nemzeti Vágta a közmédiában
A Duna Televízió közvetíti a Nemzeti Vágtát

 

Szeptember 17-én és 18-án a Duna Televízió élő bejelentkezésekkel, összefoglalókkal tudósít a budapesti Nemzeti Vágta legizgalmasabb eseményeiről. Egyik legősibb nemzeti hagyományunkkal nem először találkoznak a nézők képernyőnkön, hiszen a csatorna július végén már közvetítette a rendezvénysorozat egyetlen határon túli előfutamát, a Székely Vágtát.

A budapesti Hősök terén bemutatott rendezvénysorozat, a Nemzeti Vágta a lovas hagyományok mellett egyben a magyar városok és falvak ünnepe is. A hétvégi rendezvényen a lovak és a lovassportok kapják a főszerepet, de bemutatkoznak különböző korok lovasságai is. Az esemény központi eleme a névadó vágta, melyre évente mintegy 100 település nevezi be a lovát és lovasát. A Nemzeti Vágtára jelentkezhet minden magyar önkormányzat vagy határon túli közösség, hiszen a cél a hagyományok általi kapcsolatok erősítése.

Szeptember 17-én, szombaton 16.15-től 18.45-ig kizárólag a Duna Televízió nézői láthatnak élő műsort az óriási tömeget megmozgató eseményről.  16 órától összefoglalót láthatnak a nézők Borsa Miklós műsorvezetővel és neves szakértőkkel a korábban lezajlott eseményekről: a megnyitóról, a Kishuszár Vágtáról, az előfutamokról. Élőben követhetik a Lovas Gálát huszárfelvonulással, íjászattal, csatajelenetekkel, részt vehetnek a Székely Vágta eredményhirdetésén.  Másnap, szeptember 18-án, vasárnap visszatérünk a lovassághoz: Klubszoba című műsorunk után 21.20-tól hosszabb összefoglalóban tudósítunk az eredményekről. Külön érdekessége a műsornak, hogy ezúttal a megszokottól eltérő helyzetben jelenik meg Szöllősi Györgyi, az m1 műsorvezetője: a közmédia képviseletében versenybe száll ő is a Nemzeti Vágta jótékonysági sztárfutamán. 

A közmédia a rendezvénysorozat egy másik fontos eseményén is megjelenik: vasárnap 10.30-tól a Nemzeti Vágtán résztvevő települések polgármesterei, a Nemzeti Vágta vezetői, és előadók vesznek részt a Polgármesterek Reggelijén, amely kötetlen formában biztosít teret a magyar települések közötti kapcsolatok ápolásának. A rendezvény házigazdája az MTVA képviseletében Süveges Gergő, az m1 műsorvezetője lesz.Szeptember 17-én és 18-án tartsanak a Duna Televízióval, szurkoljunk együtt hazánk legjobb lovasainak!       
előző hír következő hír


-
-
-
Készítette: Dolphinet