Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Pályázatok Hírek, közlemények Szabályozás
Keresés
 az interneten
 a honlapon
 a pályázatok között2011. január 1-jétől hatályos
2011. július 1-jétől hatályos


2011 július 1-jétől érvényes

A Nemzeti Vágta közvetítése megduplázta a Duna Televízió nézettségét
A versenyek két és fél órája alatt közel félmillióan kapcsoltak erre az adóra.


Szeptember 17-én és 18-án a budapesti Nemzeti Vágta közvetítése megduplázta a Duna Televízió nézőinek számát – derült ki az AGB Nielsen felméréséből. A csatorna a két nap folyamán bejelentkezésekkel, összefoglalókkal tudósított a rendezvénysorozat legizgalmasabb eseményeiről, és szombaton 16.15- 18.45 között élőben közvetítette az eseményeket a Hősök teréről. A versenyek két és fél órája alatt közel félmillióan kapcsoltak erre az adóra. A rendezvénysorozat legizgalmasabb perceiben, az utolsó félórában regisztrálták a legnagyobb nézettséget: 121 ezer néző követte folyamatosan a lovak és lovasok vetélkedését. Ez a nézőszám több mint duplája az átlagos szombat délutáni nézettségnek, hiszen ebben az idősávban általában a teljes népesség átlagos közönségaránya 1,4%, míg ezen a héten 3,2% volt.

A vasárnapi események közvetítése szintén nagy sikert jelent a csatornának: a 21.30-22.30 közötti összefoglaló műsor ideje alatt közel 420 ezren kattintottak rá a Duna Televízióra. Az összefoglaló legérdekesebb pillanatait pedig 107 ezren követték folyamatosan. Ez a nézőszám szintén messze meghaladta az átlagos nézettséget, amely vasárnap esténként átlagosan 1,0%-os, most viszont a közönségarány 2,1%-ra, azaz több mint duplájára nőtt.    

A budapesti Hősök terén bemutatott népszerű rendezvénysorozat, a Nemzeti Vágta a lovas hagyományok mellett egyben a magyar városok és falvak ünnepe is volt. A hétvégi rendezvényen a lovak és a lovassportok kapták a főszerepet, de bemutatkoztak különböző korok lovasságai is. Az esemény központi eleme a névadó vágta volt, melyre évente mintegy 100 település nevezi be a lovát és lovasát. A Nemzeti Vágtára jelentkezhetett minden magyar önkormányzat vagy határon túli közösség, hiszen a cél a hagyományok általi kapcsolatok erősítése.

előző hír következő hír


-
-
-
Készítette: Dolphinet