Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Pályázatok Hírek, közlemények Szabályozás
Keresés
 az interneten
 a honlapon
 a pályázatok között2011. január 1-jétől hatályos
2011. július 1-jétől hatályos


2011 július 1-jétől érvényes

Rádiós és TV-s díjazottak a "Szülőföldem szép határa" fesztiválon
A Kárpátalja Megyei Állami Televízió- és Rádió Társaság fesztiválján rádiós kategóriában Vágner Mária és Mándity Predrág, televíziósban pedig Farkas Csaba, Szepesi Dávid, Horváth Éva és Dömötör Péter kapott díjat


A Kárpátalja Megyei Állami Televízió- és Rádió Társaság  által meghirdetett "Szülőföldem szép határa" XIII. nemzetközi kisebbségi televíziós- és rádió fesztiválra idén 43 pályamű érkezett 5 országból. A Magyar Rádió 8 műsort küldött. A nyertes az  ukrán közszolgálati rádió egyik műsora lett, amelyben egy grúz képzőművész népszerűsíti a jövő évi labdarúgó EB-t a környező országokban.  

A Magyar Rádió képviseletében Mándity Predrág  a 3. helyet szerezte meg. A műsor egy szerb pap rehabilitálásáról szól. A legjobb szerző kategóriában Vágner Mária műsorát jutalmazták, amelyben a szerkesztő a bukovinai székelyek és a svábok lakosságcseréjét dolgozta fel egy dunántúli faluban. A HELY című műsor hétrészes sorozata a bukovinai székelyek és svábok második világháború utáni együttéléséről, valamint a szlovák-magyar lakosságcseréről szól. (2011.február 2- március 8.)

A díjnyertes rádióműsor ITT hallgatható meg.

A legjobb operatőri díjat a Duna Televízió műsora a Mundi Romani – Portugál romák – coimbrai sorsok című epizódjának operatőrei Farkas Csaba és Szepesi Dávid kapták meg (a rendező Bársony Katalin).

A legjobb szerkesztői díjat a Magyar Televízió A Nap és a Hold című filmjének alkotói: Horváth Éva és Dömötör Péter nyerte el.

előző hír következő hír


-
-
-
Készítette: Dolphinet