Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Pályázatok Hírek, közlemények Szabályozás
Keresés
 az interneten
 a honlapon
 a pályázatok között2011. január 1-jétől hatályos
2011. július 1-jétől hatályos


2011 július 1-jétől érvényes

A filmes szakma képviselőinek is bemutatta a Médiatanács a nem egész estés filmek támogatási koncepcióját
A nem egész estés műfajok támogatására vonatkozó pályázati kiírásokat novemberben hirdetik meg, hogy az alkotónak még az idén lehetőségük legyen támogatáshoz jutni.


Csütörtökön mutatta be a Médiatanács a filmes szakmának azt a támogatási koncepciót, amelyet 2011. szeptember 21-én fogadott el a testület. A nem egész estés műfajok támogatására vonatkozó pályázati kiírásokat novemberben hirdetik meg, hogy az alkotónak még az idén lehetőségük legyen támogatáshoz jutni.

A Médiatanács novemberben bocsátja ki a filmes pályázati felhívásokat a Médiaszolgáltatás Támogató- és Vagyonkezelő Alap (MTVA) 2011. évi támogatási tervében szereplő dokumentum-, ismeretterjesztő és animációs filmek támogatására, valamint a televíziófilm-forgatókönyv és tévéfilmterv-támogatások jövőbeni lehetőségeire. A pályázati eljárások a jövőben gyökeresen megújulnak.

A Médiatanács által elfogadott új szemléletű támogatási koncepció figyelembe vette a filmszakmai konzultációk során született javaslatokat, ezért a dokumentum részleteit csütörtökön egy találkozó keretében mutatta be a hatóság a filmes szakembereknek. A találkozón a Médiatanács támogatási tervét a szakma is méltatta, hiszen a korábbihoz képest a jövőben kiszámítható, a forgatási időszakokhoz igazodó, átlátható kiírásokra számíthatnak.

A közpénzek felelős felhasználása mellett a koncepció fő célja a sokszínű és kiemelkedő színvonalú pályamunkák támogatása, hogy valóban a legértékesebb és legtöbb nézőt képernyő elé vonzó alkotások részesüljenek támogatásban. A héten a szakmával folytatott párbeszéd egyben lehetőséget teremtett arra, hogy az alkotók érdekei tükröződjenek a végleges pályázati felhívásokban is.

A tanács a közszolgálati célú tartalmak gyártását előtérbe helyező pályázatokra idén 400 millió forint keretösszeget különít el. A novemberi pályázati kiírás lehetővé teszi, hogy a legjobb pályázatok még ebben az évben támogatást nyerjenek. Az egyeztetések ezzel azonban nem érnek véget, a hatóság a jövőben, az első tapasztalatokat követően is számít a filmes szakma aktív részvételére és javaslataira.

előző hír következő hír


-
-
-
Készítette: Dolphinet